augustirugg & höstpepp

Sommaren var onekligen kort iår. Regn och rugg som det redan konstaterats- så jag har (precis som många andra) riktat blicken fram mot hösten. Höstpeppen är extra påtaglig iår eftersom jag återigen är student, det är back-to-schoolsäsong, ny stad, nytt akademisk år- vilket alla vet är det sanna nyåret. 
 
När resandet mellan städer är färdigt och skolåret drar igång vill jag:
- Göra vattenkefir. Verkar enklare att göra än kombucha och ser lite mindre gross ut. Dricker gärna fermenterade drycker så detta kanske är ett enkelt sätt att alltid ha det till hands?
- Börja danscirkel igen. Det är något så härligt med att dansa i grupp och jag längtar att få utlopp med rörelse. Kanske börja dancehall eller liknande?
- Sticka och virka. Har 30 påbörjade projekt som jag aldrig kommit igång med. Hur svårt kan det vara? Något jag bara vill nöta in så jag kan. Känns som en mysig grej att pyssla med i soffan under höstdagarna. Har någon ruvande dröm om att en dag virka min bröllopsklänning men det kanske är overkill...
 
HURSOMHAVER, här kommer några matbilder från några ruggiga augustidagar:
En standardmåltid: valfri köttbit i slowcooker, 6-8 h med kryddor (alltid kanel, spiskummin och koriander), någon chilli, gullök och vitlök. Då får man tacos till middag och t.ex. beefbowls till lunch. 
Det finns comfortfoods och de är ofta även comfortcooking. Sådant som tar tid och kräver närvaro, men är inte för pilligt och precist. Om det regnar och blåser och det måste bli en inomhusdag kan man med gott samvete och mycket njutning: kavla deg och göra pajer, långkoka grytor som en ordentlig bolognese, kanske göra pasta från scratch, rulla (?) ravioli med någon god fyllning, surdegsbröda etc... nedan påbörjade jag mahlof mehshi eller koldolmar eller golubcy: 
 
Allmänt | |

Mer från bloggen

Om mig

27. Barnmorska. Skriver om försök till.'slow living', balansera 9-5 utan att känna ekorrhjul, odling, inspiration till vacker vardag, matlagning från scratch och dylikt

Till bloggens startsida

Kategori

Arkiv