VARDA

Det har varit världens längsta vecka och det är bara onsdag. I måndags var det första skoldagen och jag kände mig verkligen som ett barn, sov knappt något natten innan och gick på morgonen med pirr i magen och förväntan. Det var en introdag med praktiska övningar (sätta spiral och ta cellprov på dockor) och sedan föreläsning om efterkontroll. Tisdag hoppade jag in i ett kvällspass på min placering på MVC och idag har det bara rullat på. Min hjärna är helt friterad efter alla intryck och info men jag har också haft det så himla roligt. Under dagen slås jag av en lyckovåg, blir lite glansig i ögonen och måste harkla mig ur den känslan. Att hålla på med detta känns både meningsfullt och roligt och jag kan inte fatta att man kan få ha det så bra. Att man kan få jobba med något så roligt. 
 
Innan vardagen kickade igång invigde jag mitt boande i Uppsala med en middag med Nora och Latte. Köpte kantareller på bondens marknad lördag morgon, som vi stekte med svartkål, vitlök och persilja. På surdeg med ricotta och serverade det med en kronärtskocka var som vi doppade i citronsmör. Och så var vi återsamlade igen och min kopp var fyllllld efter den kvällen.
 
Svamptemat fortsatte för det var ändå söndag och jag ville laga något som var mysigt att pyssla med och comforting att äta eftersom det fortsatte regna så förbaskat. Det fick bli skogschampignon med rosmarin och smörstekt gniocci. 
 
Det var helgmaten det. På måndagen fick jag leverans från Gröna gårdar med bl.a. ost, nötlever, grytbitar, lammfärs, märg för buljong. Denna höst ska jag vara NÄRD. Jag tog en av köttbitarna och la den i slowcookern över natten som jag brukar, nästa dag blev det matlåda med ris och två morätter. Vardagen är igång. 
Allmänt | | Kommentera |
Upp